Siemens Gamesa ontvangt contracten van Repsol voor levering van 200 MW aan windturbinevermogen in Spanje

| 8 mei 2023

Siemens Gamesa heeft twee nieuwe contracten gegund gekregen door energiebedrijf Repsol. Het betreft de levering van 40 SG 5.0-145 onshore turbines voor zes windparken in Spanje, in totaal 200 MW.

© Siemens Gamesa

De eerste van de twee contracten die de twee bedrijven hebben ondertekend, omvat vier windparken in de provincie Palencia, Noord-Spanje, en maakt deel uit van het Pi project van Repsol. Deze zullen gebruik maken van 28 windturbines met een totale capaciteit van 140 MW.

Het tweede contract betreft de installatie van twee windparken in de provincie Zaragoza, Noordoost-Spanje, als onderdeel van het Delta II-project van Repsol. In dit geval zullen 12 onshore turbines van in totaal 60 MW worden geïnstalleerd. De twee contracten omvatten het onderhoud van de zes windparken voor een periode van vijf jaar.

Lokale productie

De installatie van deze zes windparken zal een positief effect hebben op de windindustrie in Spanje, aangezien alle onderdelen van de 40 turbines waaruit deze parken bestaan – torens, bladen en gondels – in verschillende fabrieken in Spanje zullen worden vervaardigd.

De 40 gondels van deze windturbines worden geassembleerd in de Siemens Gamesa-fabriek in Agreda (Soria); de tandwielkasten zullen worden geproduceerd in de fabrieken van Asteasu (Guipúzcoa), Lerma (Burgos) en de stad Burgos; en de elektrische onderdelen in de fabrieken van Reinosa (Cantabrië), San Fernando de Henares (Madrid) en Benisanó (Valencia).

Bovendien zal de productie van deze onderdelen ook ten goede komen aan de leveranciers van het bedrijf. Vorig jaar kocht Siemens Gamesa voor 1,4 miljard euro aan producten en diensten bij zijn leveranciers, 25% meer dan in 2021.

8 windparken met Siemens Gamesa turbines

Na deze overeenkomst zal Repsol beschikken over acht windparken met Siemens Gamesa-technologie, met een totaal van 324 MW.

“Dankzij deze nieuwe overeenkomst met Siemens Gamesa kunnen we verder werken aan onze ambitieuze doelstelling om tegen 2025 6 GW aan geïnstalleerde hernieuwbare capaciteit te bereiken en tegen 2030 20 GW. Hernieuwbare energie is de sleutel tot de decarbonisatiestrategie van Repsol, dat zich tot doel heeft gesteld om tegen 2050 een nul-emissie te bereiken”, zegt Enrique Pedrosa, COO voor Europa en Latam bij Repsol Low Carbon Generation.

De nieuwe contracten brengen het totaal door Siemens Gamesa geleverd geïnstalleerd windvermogen in Spanje op 15,4 GW heeft. Dit is 52% van de totale geïnstalleerde capaciteit in Spanje, volgens gegevens van de Spaanse windenergievereniging (AEE) voor eind 2022.

Spanje heeft als doelstelling voor 2030 om 42% van het finale energieverbruik uit hernieuwbare energiebronnen te halen en 74% van de elektriciteitsvoorziening uit hernieuwbare energiebronnen, oplopend tot 100% hernieuwbaar in 2050. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.