Start inbedrijfstelling Windpark Greenport Venlo

| 8 juli 2022
Start inbedrijfstelling Windpark Greenport Venlo

© Windpark Greenport Venlo

Recentelijk is de opbouw van alle windturbines van Windpark Greenport Venlo afgerond. De windturbines ondergaan nu testen en gaan proefdraaien voor deze overgedragen worden aan de eigenaren en volledig stroom leveren aan het net.

Windpark Greenport Venlo is een project van een samenwerkingsverband van Greenchoice, Windunie en het ABN AMRO Sustainable Impact Fund. Het windpark bestaat uit 8 windturbines langs het spoor tussen Venlo en Horst-Sevenum.

De Duitse fabrikant Nordex heeft de windturbines geleverd. Het gaat om twee type windturbines. De turbines ten noorden van de A67 geïnstalleerd zijn van het type N133/4.8 turbines van de Delta4000 serie, met 4,8 MW vermogen, een ashoogte van 134 meter en een tiphoogte van 201 meter. Tussen de A67 en de A73 komen drie turbines van het type N117/3675 met een vermogen van 3,6 MW, een ashoogte van 134 en een tiphoogte van 194 meter.

De windturbines worden één voor één in bedrijf gesteld, dit duurt ongeveer één tot twee weken per windturbine. De initiatiefnemers verwachten dat het proefbedrijf vanaf half augustus plaatsvindt. Tijdens het proefbedrijf wordt de stilstandsvoorziening gecontroleerd en de slagschaduw bekeken. Aan het eind van het proefbedrijf worden de windturbines gecontroleerd en geinspecteerd voordat de windturbines officieel overgedragen worden en het windpark volledig stroom levert aan het net. Bron: Windpark Greenport Venlo

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.