Van Oord wordt aandeelhouder nog te bouwen Duits offshore windpark Deutsche Bucht

| 8 juni 2016
Van Oord heeft in samenwerking met Highland Group Holding Ltd de opdracht binnengehaald om 90 km voor de Duitse kust een offshore windpark met een capaciteit van 252 MW te bouwen. Het Nederlandse bedrijf zal zich bezighouden met het ontwerp, het aanbrengen van de funderingen en het leveren en installeren van het bijkomende elektrische kabelwerk.

Het windpark, de Deutsche Bucht, zal in 2019 gereed zijn. De windmolens van het park moeten op termijn ongeveer 250.000 huishoudens van stroom voorzien.

Van Oord heeft de laatste jaren al meer offshore-windparken aangelegd. Op dit moment heeft de onderneming nog drie andere soortgelijke projecten in uitvoering.

Van Oord zal het Balance of Plant contract uitvoeren dat bestaat uit: het ontwerp, het leveren en installeren van de funderingen en de levering en installatie van de elektrische infrastructuur inclusief het offshoresubstation. Van Oord en Highland Group Holdings Ltd. zijn voornemens om aandeelhouder te worden in het windpark.

De financial close van het project zal plaatsvinden in de eerste helft van 2017, waarna in de tweede helft van 2018 wordt begonnen met de bouw. Het offshore windpark Deutsche Bucht zal in 2019 in gebruik worden genomen.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.