Veel explosieven gevonden tijdens zeebodemonderzoek windpark Borssele 1 & 2

| 8 oktober 2019

Tijdens bodemonderzoek voor windpark Borssele 1+2 van Ørsted is een grote hoeveelheid explosieven aangetroffen. In totaal waren er 850 verdachte objecten. Uiteindelijk bleek het te gaan om zeven explosieven. Dit meldt windparkontwikkelaar Ørsted. De geplande ontploffingen worden uitgevoerd door de Koninklijke Marine.

Graham Moates, projectmanager locatieonderzoek van Ørsted: “Het is een bijzonder gebied omdat het op de vliegroute tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk ligt. Daar werden veel bommen gedropt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom troffen we dan ook veel verdachte objecten aan. Midden oktober ronden we het bodemonderzoek en het opruimen helemaal af. Daarna is de zeebodem gereed voor de bouw van het windpark Borssele 1+2.” In december start Ørsted met de installatie van de funderingen voor het windpark.

Zie video

Borssele 1 & 2
Het windpark wordt ongeveer 23 km uit de kust van Westkapelle gebouwd. In totaal komen hier 94 Siemens 8 MW turbines te staan. De geproduceerde stroom wordt via het Borssele Alpha offshore platform naar het landstation bij Borssele getransporteerd. Het windpark, met een vermogen van van 752 MW zal in 2020, of uiterlijk 2021 operationeel zijn.

 

 

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.