VK: succesvolle bieders 4e offshore wind leaseronde bekend gemaakt

| 8 februari 2021

© Crown Estate

The Crown Estate in het VK heeft vandaag 6 voorgestelde nieuwe offshore windprojecten in de wateren rond Engeland en Wales aangekondigd als onderdeel van de 4e offshore wind aanbestedingsronde (Offshore Wind Leasing Round 4). Gezamenlijk vertegenwoordigen de projecten iets minder dan 8 GW aan potentieel nieuw offshore windvermogen. De projecten zullen nu overgaan tot een milieubeoordeling, bekend als een Habitats Regulations Assessment (HRA). Het HRA-proces zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 worden afgerond. De projecten zouden tegen het einde van het decennium kunnen beginnen met het opwekken van schone elektriciteit.

De projecten zijn geselecteerd via een concurrerende aanbestedingsprocedure. De projecten en bieders die naar de volgende fase doorgaan zijn:

  • RWE Renewables was de succesvolle bieder voor het Dogger Bank gebied, voor de kust van Yorkshire, ten noordoosten van Scarborough. Het gaat om 2 projecten met een voorgesteld vermogen van elk 1,5 GW
  • Een consortium van EnBW en BP was succesvol met hun bieding op 2 projecten met een elk eveneens een voorgesteld vermogen van 1,5 GW in een gebied voor de noordelijke kust van Wales, ten noordoosten van Anglesey en voor de kust van Barrow-In-Furness, ten westen van Morecambe Bay.
  • Offshore Wind Limited, een Joint Venture van Cobra Instalaciones y Servicios, S.A. en Flotation Energy plc, waren succesvol in hun bod voor een project met een voorgesteld vermogen van 480 MW voor de kust van Lancashire, ten westen van Blackpool en ten zuidwesten van Morecambe Bay

Succesvolle bieders hebben een initiële investering van £ 879 miljoen in stortingen op optievergoedingen gedaan.

Het VK heeft al 39 GW aan offshore wind operationeel, in aanbouw en gepland. De bijna 8 GW aan potentiele nieuwe projecten uit ronde 4 leveren een toename van 21% in de pijplijn. Bovendien ondersteunen de projecten de groei en investeringen in de Britse offshore windsector die tegen 2030 ongeveer 60.000 mensen in dienst zou kunnen hebben. Dat zijn er nu 11.000. Daarnaast zullen de projecten bij doorgang een flinke bijdrage leveren aan de doelstelling van het VK voor 40 GW aan offshore wind in 2030.

Vervolgstappen
De projecten gaan nu door naar de volgende fase van het proces, bekend als een HRA op planniveau. Dit proces beoordeelt de mogelijke effecten van ronde 4 op het Britse nationale netwerk van beschermde gebieden die de meest waardevolle soorten en habitats beslaan. Het is een wettelijke vereiste, die moet worden voltooid voordat The Crown Estate zeebodemrechten kan toekennen en is een belangrijke stap in het helpen beschermen van het zeemilieu.

Het HRA-proces zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 worden afgerond. Onder voorbehoud van de uitkomst krijgen ontwikkelaars dan een huurovereenkomst van The Crown Estate en kunnen ze projecten doorlopen in het planningsproces, waarin belanghebbenden en lokale gemeenschappen een kans krijgen. deelnemen.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.