Voorbereidingen van start voor turbine-installatie in Windpark De Drentse Monden en Oostermoer

| 8 september 2020

© De Drentse Monden en Oostermoer

Begin september is in het zuidelijke deel van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer een gestart gemaakt met het plaatsen van de eerste torendelen voor de windturbines. Binnenkort start ook de opbouw van de grote hijskraan die de grote turbinecomponenten gaat plaatsen.

Sinds 1 september is het druk in het zuidelijke gedeelte van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer. De verschillende turbine-componenten worden via speciaal transporten vanuit Moerdijk aangevoerd naar de bouwsite en de eerste torendelen zijn al geplaatst. Zie Youtube film.

In totaal komen er 45 3 MW Nordex N131 windmolens te staan in het windpark dat gelegen is in het noordelijk deel van de Drentse Veenkoloniën, in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze.

De opbouw van de turbine wordt uitgevoerd door een combinatie van een kleine en grote kraan waarbij de kleine kraan de onderdelen van de grond hijst en er voor zorgt dat torendelen van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen zonder dat de flensdelen beschadigen. Met de grote kraan worden onder meer de rotorbladen en de grootste onderdelen naar 145 meter hoogte gebracht.

De bouw van de turbines zal naar verwachting nog tot in het tweede kwartaal van 2021 doorlopen. De komende tijd wordt ook verder gewerkt aan de kabelwerkzaamheden en plaatsen van een substation.

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is een initiatief van drie partijen: Duurzame Energieproductie Exloërmond B.V., Raedthuys Windenergie en Vereniging windpark Oostermoer.

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.