Windpark Zeewolde biedt afwisselend programma voor jong en oud op Open Winddag

| 8 juni 2016

Windpark Zeewolde doet op zaterdag 18 juni mee aan de landelijke Open Winddag, die wordt gecoördineerd door de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA). Aan de voet van een moderne windturbine presenteren gemeente Zeewolde en Windpark Zeewolde samen een afwisselend programma voor jong en oud. Waar wordt wind eigenlijk allemaal voor gebruikt? Hoe zit zo’n windturbine in elkaar? En hoe komt het nieuwe windpark eruit te zien? Bezoekers beleven het op 18 juni.

 

Bij de windturbine naast bezoekerscentrum De Beleving in Zeewolde is er tussen 10:00 en 16:00 uur een vol programma. Voor kinderen is er een windlaboratorium met onder andere blaasvoetbal met bladblazers, grote zeepbellen en een springkussen. Ook voor volwassenen is er van alles te doen; onder het genot van een kopje koffie kunnen zij in gesprek met één van de windexperts en zelf ervaren hoe een windmolen nu echt klinkt. Gemeente Zeewolde vertelt bezoekers over het belang van windenergie in de gemeente. En wie een selfie met het mooiste windkapsel op de Facebookpagina van Windpark Zeewolde uploadt, wint ook nog eens een mooie prijs!

 

Wind in 3D

De komende jaren wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van Windpark Zeewolde, dat in het buitengebied van Zeewolde zal worden gebouwd. Ontwikkelvereniging Zeewolde, de initiatiefnemer van het project, zal tijdens de Open Winddag aanwezig zijn om bezoekers van informatie te voorzien over het windpark, dat naar verwachting rond 2020 opgeleverd zal worden. De huidige 220 solitaire molens die momenteel in het gebied staan, worden vervangen door 100 grote molens in lijnopstellingen. Windpark Zeewolde levert straks schone energie voor zo’n 260.000 huishoudens; 2,5 keer meer dan er met de huidige molens wordt opgewekt.  Tijdens de Open Winddag kunnen bezoekers met behulp van een 3D-model door het gebied ‘wandelen’ en zelf de toekomstige situatie bekijken. Ook is er informatie over participatie in het project.

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.