Growind en Darwind tekenen samenwerkingsovereenkomst

| 8 november 2014

Afgelopen vrijdag tekenden de Nederlandse windparkexploitant Growind en de Nederlandse windturbinefabrikant Darwind in het provinciehuis van Groningen een samenwerkingsovereenkomst voor het plaatsen van nieuwe windturbines op de windparklocatie van Growind in de Eemshaven.

Met deze samenwerking willen de twee Nederlandse bedrijven een nieuwe impuls geven aan de nederlandse maakindustrie en de BV Nederland op zowel een duurzaam, economisch als innovatief niveau. Het samenwerkingsverband draagt hiermee bij aan de realisatie van een duurzame en schonere samenleving, de totstandkoming van extra werkgelegenheid, het leveren van een schone en een verzekerde energievoorziening met voorspelbare en betaalbare prijzen en het behoud van kennis en innovatie op het gebied van de ontwikkeling van windenergie in Nederland.

Door het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst zullen op twee locaties van het Growind windpark windturbines van het type Darwind XD137 4WM geplaatst worden. De Darwind XD137 windturbine, met een nominaal vermogen van 4 MW en een rotordiameter van 137 meter, is de allernieuwste onshore direct drive windturbine van de fabrikant uit Hilversum.

De nieuwste windturbine van Darwind is geheel ontworpen en ontwikkeld in Nederland en het paradepaardje van de fabrikant. De windturbine is uitermate geschikt voor locaties met lagere windsnelheden, vanaf 6,5 m/s, en waar het opwekken van grote vermogens op land wenselijk is.

En met een zeer lage competitive kostprijswaarde van €50 per MWH, conform het Frauenhofer model en geldend voor specifieke windlocaties, hoopt Darwind met deze nieuwe turbine een goede bijdrage te kunnen leveren aan het behalen van de, door de overheid gestelde, 6.000 MW doelstelling.

Growind windparklocatie Eemshaven
darwindBron: Persbericht Darwind

 

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.