Windturbine Westerlee wordt ontmanteld

| 8 oktober 2014

De grote windturbine van Wind en Co die bij Westerlee vlak langs de snelweg staat gaat een tijdlang verdwijnen uit het zicht. Maandag is kraanverhuurder Boekestijn met een 750 tons kraan gestart met de ontmanteling van de Vestas V-66, 1.75 MW die er 10 jaar gestaan heeft.

Eerst zijn de drie wieken met de as naar beneden getakeld.De wieken wegen 4 ton stuk en het hele gevaarte woog bij elkaar 23 ton. Woensdagochtend gaan de werkzaamheden verder en als alles meezit zijn aan het einde van de dag dan ook het machinehuis en de mast afgebroken en afgevoerd. Aan contragewichten ligt er totaal 144 ton staal achterop.

De huidige molen wordt in zijn geheel afgebroken, en vervangen door een moderner type met een grotere opbrengst,’  aldus een woordvoerder van Wind en Co, het bedrijf wat de turbine beheert. Het betreft een Enercon E-70, 2,3 MW. De plaatsing van die nieuwe windturbine zal in het vroege voorjaar van 2015 gebeuren omdat voor dit exemplaar de fundering moet worden aangepast.

VESTAS Westerlee

 

Bron: Westerlanders

Tags: , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Slopen, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.