ACWA Power installeert eerste 6,5MW windturbine in Oezbekistan Bash-project

| 9 augustus 2023

ACWA Power, een Saoedisch beursgenoteerd bedrijf, heeft met succes de eerste windturbine geïnstalleerd in zijn 500MW Bash-windparkproject in de regio Bukhara in Oezbekistan. Met 6,5 MW is dit niet alleen de windturbine met meeste vermogen in Oezbekistan, maar ook in Centraal-Azië.

Bron: ACWA Power

Het gaat om een windturbine van Envision. In totaal komen hier 79 exemplaren van te staan in het windpark. Deze zullen gezamenlijk naar verwachting jaarlijks meer dan 1.650 GWh elektriciteit opwekken.  Het Bash windpark staat gepland om in het eerste kwartaal van 2025 gereed te zijn.

De installatie van de windturbines wordt uitgevoerd door EPC-aannemer China Energy Engineering Corporation (CEEC). CEEC kreeg het EPC-contract voor elk van de 500 MW windparken in Bash en Dzhankeldy op 7 december 2022.

ACWA Power heeft voor het project een stroomafnameovereenkomst (PPA) met een looptijd van 25 jaar afgesloten met het JSC National Electric Grid van Oezbekistan.

ACWA Power heeft een portefeuille van 10 projecten in Oezbekistan, met een gezamenlijke investeringswaarde van US$ 7,5 miljard.

 

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.