Begin opbouw eerste windturbine Drentse Monden

| 9 juli 2019

Op 8 juli is een begin gemaakt aan de opbouw van de eerste windturbine van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Dit vindt plaats langs de Drentse Mondenweg bij 1e Exloermond. Onder gunstige weersomstandigheden kan de windturbine aan het einde van de week geheel opgebouwd zijn.

De opbouw kon beginnen nadat het eerste mastdeel van de windturbine in de nacht van 7 op 8 juli vanuit Duitsland was aangekomen op de site. De mast bestaat in totaal uit 6 delen die via een hijskraan op elkaar worden gehesen. Het mastonderdeel heeft een doorsnede van 5 m. De taps toelopende stalen torendelen variëren in dikte van 5,4 cm (beneden) tot 1,3 cm (top). De overige mastdelen komen vandaag en morgen aan op de bouwlocatie. Eind van de week worden, als de weersomstandigheden het toe laten, de reeds eerder aangeleverde hub, nacelle en drivetrain op de mast geplaatst, evenals de drie rotorbladen.

Als de windturbine volledig geïnstalleerd is kan aan de elektrische aansluiting ervan begonnen worden. De ontwikkelaar verwacht dat medio augustus begonnen kan worden met het testen van de windturbine in operationele stand. In totaal komen er 45 3 MW Nordex N131 windturbines in het windpark te staan.

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is een initiatief van drie partijen: Duurzame Energieproductie Exloërmond B.V., Raedthuys Pure Energie en Vereniging windpark Oostermoer. In totaal zijn hier ruim 100, lokaal gevestigde, agrarische bedrijven bij betrokken. Afbeelding: Drentsemondenoostermoer.nl

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.