Berkel-Enschot wil eigen windenergie

| 9 juli 2014

Samen met de andere vier energiecoöperaties uit Tilburg onderzoekt B-EC momenteel de realisatie van windmolens op de Spinder in Tilburg. Zij willen windenergie bereikbaar maken voor alle inwoners ook van Berkel-Enschot.

Dat is de vraag die de komende maanden beantwoord wordt. Ook is de coöperatie bezig om een goed doordacht beeld krijgen van alle kansen en risico’s die verbonden zijn aan windenergie!

Het denkt dat veel dorpelingen een winddeel zouden willen kopen. Dan ben je voor een stukje eigenaar van een grote machtige windmolen die duurzame elektriciteit produceert. Anderen zullen juist de stroom van die molen willen kopen. Beide moeten ook mogelijk zijn. Een windmolen levert een goed rendement op je geld.

Een deel van de opbrengst kan ook via de energiecoöperaties worden besteed aan projecten met een sociaal/maatschappelijke doelstelling evt. gekoppeld aan energiebesparing of duurzame energie in het eigen dorp.

Uit dit plan is een intentieverklaring T-wind ontstaan. Deze intentieovereenkomst T-Wind dient om de samenwerking te verkennen om gezamenlijk als Tilburgse energiecoöperaties op te trekken bij de realisatie van sociaal levende wind op de locatie Spinder in Tilburg. Indien nodig en gewenst leidt de intentieovereenkomst tot statuten voor de samenwerking met gemeente Tilburg en de andere partners bij de ontwikkeling van windpark Spinder.

B-EC vindt dat een plan met windenergie goed doordacht moet zijn voor we daar JA tegen zeggen. Vandaar dat  draagvlak essentieel ist.Wat zijn de ideeën bij sociaal levende wind? Wil je een winddeel kopen, stroom afnemen, een duurzaam project opzetten? Graag een reactie naar info@b-ec.nl ! Later in het jaar zal er een nieuwe inloopavond komen waar  informatie verkrijgbaar is.

B-EC wil er zijn voor alle inwoners van Berkel-Enschot, Ook met windenergie!

geldermalsen

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.