Bouw Windpark Blaakweg gereed

| 9 november 2020

Foto: Deltawind/Carola van der Linde

De bouw van Windpark Blaakweg bij Nieuwe-Tonge in de provincie Zuid-Holland is afgerond. Dit meldt Coöperatie Deltawind dat samen met Eneco (50:50) de initiatiefnemers zijn van het windpark.

Windpark Blaakweg is een van de twee nieuw te ontwikkelen windparken in het plaatsingsgebied rondom Windpark Battenoert uit 2016 (opschaling van windpark uit 1996). Het bestaat uit 3 Nordex-windturbines met een totaal vermogen van 10,8 MW. De civiele werkzaamheden startten in april dit jaar. De opbouw van de turbines startte in oktober. Naar verwachting zal het windpark aan het einde van het jaar in productie wordt genomen.

Windpark Suyderlandt
Het andere windpark dat rondom Windpark Battenoert wordt gebouwd is Windpark Suyderlandt. Deltawind is tevens initiatiefnemer in dit project, samen met Peynenburg b.v., eveneens 50:50.

Nu de installatiekraan bij Windpark Blaakweg gereed is wordt deze verplaatst naar Windpark Suyderlandt. De werkzaamheden voor het opbouwen van de turbines van Windpark Suyderandt zullen naar verwachting op dinsdag 10 november beginnen.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.