Coevorden moet gedragscode windenergie volgen

| 9 januari 2015

De organisaties Tegenwind Weijerswold & Stichting BOEC (Burgerbelang Omwonenden Europark Coevorden) vinden dat de gemeente Coevorden zich moet houden aan de daarvoor gestelde gedragscode en hebben een brief gestuurd. Hun brief wordt ondersteund door een brief van Rob Rietveld uit Annerveenschekanaal van de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windenergie. ‘Wij zijn niet tegen windenergie’, zegt Rietveld, ‘maar wel tegen slechte windparken.

Hiertoe hebben we onze eigen gedragscode windenergie gepresenteerd. Wij bieden ondersteuning aan partijen tijdens het traject rond de realisatie van windparken. De belangen van omwonenden staan altijd voorop, waarbij ook de gemeente wordt geadviseerd.’ De vereniging is actief in onder andere Emmen en Wijchen.

Rietveld denkt dat het voor Coevorden verstandig is een platform op te zetten waar ontwikkelaar en omwonenden de zaken kunnen bespreken die er spelen en afspraken kunnen maken hoe men met elkaar wenst om te gaan in de toekomst.
Omwonenden van de toekomstige windparken in Coevorden voelen zich door gemeente in de kou staan.

‘Het is duidelijk geworden dat de gemeente zich vrijblijvend opstelt en geen kaders aangeeft, waarbinnen de contacten tussen bewoners en de marktpartijen Windunie, Raedthuys en KWind voor het bepalen van de locaties voor windturbines en financiële compensaties plaatsvinden.

windmolens coevorden

Lees meer

Bron: Coevorden Huis aan Huis

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.