Copenhagen Offshore Partners opent kantoor in Utrecht

| 9 maart 2023
Copenhagen Offshore Partners (COP), wereldwijde ontwikkelaar van windenergie, heeft zijn aanwezigheid in Europa uitgebreid met een nieuw kantoor in Utrecht. COP voert in Nederland een eerste evaluatie uit van de offshore windmarkt.

COP, met hoofdkantoor in Denemarken, geeft aan zich te richten op de Nederlandse markt vanwege de gunstige omstandigheden voor offshore windontwikkeling in de Nederlandse Noordzee met zijn relatief ondiepe wateren, het windklimaat en de nabijheid van havens en energie-eindgebruikers. De ontwikkeling van offshore wind is een belangrijk onderdeel van de ambitieuze Nederlandse doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie, waaronder ten minste 21GW aan offshore wind in bedrijf tegen 2030, tot 50GW tegen 2040 en 70GW aan geïnstalleerde capaciteit tegen 2050.

Vanuit het nieuwe kantoor aan de Stadsplateau in Utrecht zal het bedrijf een eerste evaluatie uitvoeren van de offshore windmarkt in Nederland.

“COP heeft uitgebreide ervaring met de ontwikkeling van offshore windenergie wereldwijd, en we zijn goed geplaatst om een centrale rol te spelen in de Europese plannen voor offshore windenergie en de groei van groene waterstof, waaronder de ambitie van Esbjerg om tegen 2050 150 GW aan offshorewindcapaciteit in de Noordzee te installeren”, aldus Keld Bennetsen, European Development Lead bij Copenhagen Offshore Partners. “We zijn daarom blij dat we onze focus op de Noordzee-markten kunnen vergroten en ons kantoor in Nederland kunnen openen.”

In heel Europa breidt COP snel uit. De groep opende het afgelopen jaar kantoren in Portugal, Duitsland en Frankrijk. COP ontwikkelt momenteel een wereldwijde offshore windportfolio van 50GW. Bron: COP

Tags: , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.