Discussie Drenthe over windmolens nog niet voorbij

| 9 september 2014

De discussie over de locatie van de windmolen plannen in de provincie Drenthe is nog steeds niet voorbij. Tegenstanders gaan a.s. donderdag tijdens een bijeenkomst van het ministerie van Economische Zaken & initiatiefnemers van windparken in Bareveld weer in protest.

In protest tegen 285 MW aan vermogen wat ergens in de gemeenten Borger-Odoorn, Aa en Hunze, Emmen en Coevorden. Omwonenden willen inspraak over de locatie waar windturbines komen en eisen compensatie voor effecten als waardedaling huis en slagschaduw van de rotorbladen.

Later deze maand stelt de provincie Drenthe een regieplan vast. Daarna heeft de gemeente Emmen tot 1 december de tijd om te kijken hoeveel windmolens zij in de gemeente bouwen. Daarover wordt gesproken met de gemeente Coevorden. Mogelijk dat Coevorden een deel overneemt, waardoor de opgave voor Emmen minder wordt. De exploitanten van windturbines gaan er van uit dat ze in 2018 kunnen gaan bouwen.

HempeniusII.EWT.900kW

Bron: RTV Drenthe

Tags: , , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.