Energieweerbericht voortaan twee keer per week op Weeronline en Weerplaza

| 9 mei 2023

Infoplaza heeft het energieweerbericht overgenomen dat vorig jaar door TenneT, Gasunie en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) werd gelanceerd. Sinds 1 mei 2023 zijn op Weerplaza en Weeronline twee keer per week energieweerberichten te zien.

Samen met Gasunie en TenneT bracht de NVDE van eind oktober 2022 tot en met half maart 2023 een serie energieweerberichten uit. De video’s werden gepresenteerd door Helga van Leur en gastpresentatoren.

Het energieweerbericht is ontwikkeld om mensen bewust te maken van schommelingen in het weer en onze afhankelijkheid van duurzame energie. Zeker omdat de energieproductie de komende decennia meer en meer afhankelijk zal zijn van wind en zon. Het is daarbij belangrijk om zuinig om te gaan met de beschikbare energie en groene stroom te gebruiken op momenten dat deze er volop is. Hierdoor worden minder fossiele brandstoffen gebruikt en zo CO2-uitstoot verminderd. Bovendien heeft slim energieverbruik een positieve impact op de belasting van het elektriciteitsnet.

‘Heel mooi dat de energieweerberichten nu nog veel meer mensen zullen bereiken. Want hoe meer mensen in hun energieverbruik meebewegen met het weer, hoe minder vaak de gascentrale aan hoeft’, aldus Olof van der Gaag, voorzitter NVDE.

Nieuw regionaal element

De energieweerberichten zijn twee keer per week te zien, op maandag op Weerplaza en donderdag op Weeronline. Infoplaza heeft in samenwerking met TenneT, Gasunie en de NVDE een nieuw element toegevoegd. Er wordt uitgelegd hoe opbrengsten zijn opgebouwd en wat regionale verschillen zijn. Daarnaast krijgen kijkers, net zoals in de eerdere energieweerberichten, tips om energie te besparen en duurzame energie op de juiste momenten te gebruiken. Bron: NVDE

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.