Eolmed neemt definitieve investeringsbeslissing voor 30MW Frans drijvend offshore windpark

| 9 mei 2022
EolMed neemt definitieve investeringsbeslissing voor 30MW Frans offshore windpark

Bron: BW Ideol

Eolmed, een partnerschap tussen Qair, Totalenergies en BW Ideol, heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor een 30 MW offshore drijvend windproject in het Franse deel van de Middelandse zee. Dit pilot project zal een van de eerste drie drijvende offshore windparken in Frankrijk worden.

Het windpark bestaat uit drie windturbines van 10 MW, elk gemonteerd op gepatenteerde drijvende stalen funderingen van BW Ideol en verbonden met het elektriciteitstransmissienetwerk (RTE) door een onderzeese kabel. De Deense turbineleverancier Vestas zal drie V164-10.0 MW-turbines leveren voor het project.

De financiering van het windpark is geregeld met de steun van de Europese Investeringsbank (EIB), die een sleutelrol heeft gespeeld in de onderhandelingen en de structurering van de non-resource schuld die door de Banque Postale, BPCE Energeco en BPI France als kredietverstrekkers is verstrekt. Natixis en La Banque Postale traden op als ‘hedgebanken’. Daarnaast wordt het windproject gesteund door een breed scala van nationale en lokale organisaties en bedrijven. 

EolMed

Eolmed is een van de eerste pilotprojecten met drijvende windturbines in Frankrijk. Het project zal worden geïnstalleerd op 18 km van de kustplaats Gruissan. Er wordt rekening gehouden met het kustlandschap en de maritieme fauna.

BW Ideol en Qair werken sinds 2016 samen aan het project, waarbij Total in 2020 als 20% eigenaar toetrad tot het ontwikkelingsconsortium. BW Ideol werd eind 2021 5% eigenaar. Het windpark zal naar verwachting medio 2024 in gebruik worden genomen. Bron: BW Ideol 

Tags: , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.