ÈTA Shipping en TechBinder breiden samenwerking uit voor optimale maritieme operatie

| 9 september 2022

De Nederlandse rederij ÈTA Shipping en TechBinder, dienstverlener op het gebied van digitale technologie, zijn een nieuwe strategische samenwerking aangegaan om TechBinder’s ‘Smart Vessel Optimizer’ tool verder te ontwikkelen en de maritieme operatie van ÈTA Shipping naar een hoger niveau te tillen.

De twee bedrijven werken al enkele jaren samen bij het ontwerpen van de Smart Vessel Optimizer. De samenwerking wordt nu uitgebreid om het product verder te ontwikkelen en vorm te geven, specifiek voor de klanten van ÈTA Shipping. Het doel is om met behulp van digitale technologie maximaal voordeel te behalen voor de bedrijfsvoering en waardeketen van ÈTA Shipping.

In 2023 zal het energie-zuinige vrachtschip ÈTA 6700 worden gelanceerd met een volledig geïntegreerde Smart Vessel Optimizer toepassing. Door het stroomlijnen van de engineering van het schip met het opzetten van de Smart Vessel Optimizer, kunnen ÈTA Shipping en TechBinder de gecreëerde waarde voor de operatie van ÈTA Shipping maximaliseren. Dit zorgt voor een continue verbeteringslus waar technische en operationele beslissingen kunnen worden gevalideerd en ÈTA Shipping in staat is om hun operaties continu te optimaliseren vanaf de eerste dag. Niet alleen om een nieuw schip voor de toekomst te creëren, maar ook om de manier waarop deze schepen worden gebruikt opnieuw te bekijken.

Intelligente keuzes

Door het automatisch bijhouden van key performance indicators en het valideren van veranderingen in operatie/technisch ontwerp, is ÈTA Shipping in staat om de impact van hun beslissingen te bepalen en de prestaties van schepen en scheepsassets in de tijd te vergelijken. Daarmee is ÈTA Shipping in staat om voortdurend haar operaties en technische configuratie te verbeteren, gevalideerd door nauwkeurige prestatie-informatie afkomstig van de schepen. Informatie die gemakkelijk kan worden gedeeld met de waardeketen van ÈTA Shipping, zodat ook leveranciers, klanten en andere belanghebbenden hun manier van werken met de operatie van ÈTA Shipping kunnen optimaliseren.

Duurzaam door efficiëntie

Vrachtschepen van tegenwoordig hebben een gemiddelde levensduur van dertig jaar. In die dertig jaar kunnen veel innovaties plaatsvinden. Omdat bestaande schepen meestal een vaste constructie hebben, is het voor hen helaas niet mogelijk om deze innovaties door te voeren. De ambitie van de sector is om over dertig jaar klimaatneutraal te zijn. Door dit partnerschap aan te gaan, heeft ÈTA Shipping de mogelijkheid om de technische ontwikkelingen direct te analyseren en telkens verder te ontwikkelen. Dit is een grote stap op weg naar de ambitie om binnen dertig jaar met alle vrachtschepen klimaatneutraal te zijn.

In de september-editie van Windpowernl magazine staat een interview met TechBinder.

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.