G8 Subsea en Holim Tech bundelen krachten voor 1,5 GW offshore windproject in Zuid-korea

| 9 januari 2022

Bron: G8

De ontwikkelmaatschappij voor duurzame energieprojecten en onderzeese engineeringsoplossingen met hoofdkantoor in Singapore, G8 Subsea, en het Koreaanse constructiebedrijf Holim Tech hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een offshore project in Zuid-Korea met 1,5 GW vermogen.

Het verwerven van een ontwikkelvergunning is de belangrijke volgende stap in het project. G8 Subsea heeft in 2017 al ervaring op het gebied van offshore windenergie opgedaan met de ontwikkeling van het Gochang Phase1 windpark, een project met 60 MW vermogen.

Volgende generatie energieopslag

Om de stroomvoorziening zo stabiel mogelijk te maken zal het windpark worden voorzien van een geavanceerd opslagsysteem met ultrastabiele lithium – ion batterijen van het Japanse bedrijf 3DOM, een partnerbedrijf van G8.

Verder is gepland dat de hoogspanningskabels geinstalleerd zullen worden met kabellegtechnologie van G8 die legprecisie met maximale kabelbescherming combineert.

In het kader van de Green New Deal wil Zuid-Korea US$ 63 miljard investeren in de transitie naar duurzame energie. Op dit moment is het aandeel van duurzame energie 6,4%. Dit aandeel zal groeien naar 20% in 2030.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.