GE Vernova haalt grootste order voor onshore windturbines ooit binnen

| 9 januari 2024

GE Vernova heeft een onshore windturbine-order ontvangen van Pattern Energy met een omvang van meer dan 2,4 GW voor het SunZia Wind project in New Mexico. De order, die werd ontvangen in het vierde kwartaal van 2023, is de grootste order voor onshore windturbines die GE Vernova ooit heeft ontvangen, zowel wat betreft het aantal turbines als het aantal gigawatt elektriciteitsproductie bij voltooiing.

© GE Vernova

SunZia Wind, naar verwachting het grootste windproject op het westelijk halfrond met een totale projectomvang van meer dan 3,5 GW, brengt de geïnstalleerde basis van GE Vernova met Pattern Energy in Noord-Amerika na voltooiing op ongeveer 4,3 GW.

GE 3.6-154 windturbine

Pattern Energy zal 674 GE 3.6-154 windturbines met 3,6 MW vermogen en 154 m rotordiameter leveren. De 3.6-154 is speciaal ontworpen voor de VS en levert volgens GE Vernova de hoogste efficiëntie op de markt, met een geoptimaliseerd formaat voor eenvoudige logistiek en installatie. De 3.6-154 is gebouwd op basis van de 2.8-127, met meer dan 200 miljoen bedrijfsuren ervaring. Het product is het resultaat van drie jaar onderzoek en ontwikkeling en zal naar verwachting recente innovaties in turbine- en bladontwerp brengen, waaronder het digitale bladcertificaat, een AI-getraind bladproductieproces dat is ontworpen om toonaangevende kwaliteit te produceren. De 3.6-154 wordt gelanceerd als de meest geteste en gevalideerde turbine in de geschiedenis van GE – een robuuste turbine voor de binnenlandse energietransitie.

GE Vernova en Pattern Energy hebben de afgelopen 18 maanden samengewerkt voor dit project op het gebied van ontwikkeling en toeleveringsketen om de lay-out van de locatie en de prestaties te optimaliseren. GE Vernova heeft Pattern Energy daarbij voorzien van zowel hightech adviesdiensten (Consulting Services) als financiële diensten (Financial Services) die hebben bijgedragen aan de lancering van het project.

De gondels worden geproduceerd in GE Vernova’s gondelfabriek in Pensacola, Florida, de torens in de torenproductiefaciliteiten in Belen, New Mexico, Pueblo, Colorado, en Amarillo, Texas. GE Vernova kondigde in mei 2023 aan dat het van plan is $ 50 miljoen te investeren en 200 extra vakbondsbanen toe te voegen als onderdeel van het creëren van een nieuwe assemblagelijn voor de productie van haar Onshore Wind-activiteiten in Schenectady, New York, en kondigde aan dat de eerste turbine in november 2023 door die faciliteit werd geproduceerd. Bron: GE Vernova

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.