Gondel van 18 MW offshore windturbine rolt uit fabriek in China

| 9 januari 2023
Gondel van 18 MW offshore windturbine rolt uit fabriek in China

© CSSC Haizhuang Wind Power

CSSC Haizhuang Wind Power Co., Ltd., een dochteronderneming van China State Shipbuilding Corporation (CSSC), heeft onlangs de eerste gondel van zijn H260-18MW, een offshore windturbine met 18 MW vermogen. geproduceerd.

Met een rotordiameter van 260 meter en een vermogen van 18 MW is de H260-18MW de grootste en krachtigste offshore windturbine in de markt op dit moment. De windturbine heeft een rotoroppervlak van ongeveer 53.000 vierkante meter, wat overeenkomt met het oppervlak van 7 standaard voetbalvelden. Bij volle windsnelheid kan 44,8 kilowattuur elektriciteit per omwenteling worden opgewekt, en een enkele eenheid kan meer dan 74 miljoen kilowattuur elektriciteit per jaar produceren. Ter vergelijking: een 1 GW project kan bij de keuze van de 18 MW offshore turbine ongeveer 13 procent minder turbines nodig hebben dan wanneer gekozen wordt voor de 16 MW turbine variant van het bedrijf, zo meldt het in Liangjiang New District, Chongqing gevestigde CSSC Haizhuang.

De ontwikkeling van de 18 MW-windturbine heeft volgens CSSC Haizhuang ook geleid tot de ontwikkeling van een hele industrieketen in China met een omvang van tientallen miljarden.

Bron: CSSC Haizhuang

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.