Heerema werkt samen met Equinor en bp aan offshore windprojecten aan oostkust VS

| 9 mei 2022
Heerema werkt samen met Equinor en bp aan offshore windproject aan oostkust VS

Bron: Heerema

Heerema Marine Contractors is door Equinor geselecteerd als strategische leverancier voor de ontwikkeling van de Empire Wind en Beacon Wind offshore windprojecten aan de oostkust van de Verenigde Staten.

De intentie is om een Strategische Leveranciersovereenkomst aan te gaan voor  transport en de installatiediensten van windparkfundaties en offshore substations voor de projecten.

Empire Wind (ten zuiden van Long Island) en Beacon Wind (ten zuiden van Nantucket) worden ontwikkeld door een 50-50 partnerschap tussen Equinor en bp. Equinor zal de exploitant zijn tijdens de ontwikkelings-, bouw- en exploitatiefase van het project. Empire Wind en Beacon Wind zullen respectievelijk 2,1 GW en 1,2 GW duurzame offshore windenergie produceren voor de staat New York en de bredere regio in het noordoosten van de Verenigde Staten.

De overeenkomst zal een vaste looptijd van zeven jaar hebben. Gedurende deze periode zullen Equinor en Heerema als exclusieve partners samenwerken bij de voorbereiding en Jones Act compliant uitvoering van de projecten.

Heerema’s CEO Koos-Jan van Brouwershaven: ‘De toekenning van deze unieke overeenkomst is het zoveelste hoofdstuk in een lange geschiedenis van wereldwijde samenwerking met zowel Equinor als bp op vaak uitdagende offshore installatieprojecten. We zijn er trots op dat we opnieuw zijn geselecteerd om samen met Equinor en bp te werken in een grensverleggende markt en regio. De toekomst van offshore windenergie is afhankelijk van sterke, toekomstgerichte partnerschappen die de noodzaak erkennen om transport- en installatiecapaciteit veilig te stellen.

Heerema’s offshore wind ttrack record omvat onder andere het He Dreiht monopile installatie project (Duitsland), het Arcadis Ost 1 turbine-installatie project (Duitsland), het Dogger Bank C substation (UK), en het Baltic Eagle substation (Duitsland) project.

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.