Huisman levert kranen en installatie tools voor Cadeler’s A-klasse offshore windschepen

| 9 juli 2024

Huisman heeft orders ontvangen van het Deense bedrijf Cadeler en het Chinese bedrijf COSCO voor de levering van kranen en installatietools voor twee van Cadeler’s A-klasse jack-up schepen. Beide orders worden geproduceerd bij Huisman’s productiefaciliteit in Zhangzhou, China.

COSCO heeft Huisman het contract toegekend voor een 3.000+mt Leg Encircling Kraan en een 40mt Pedestal Mounted Kraan voor Cadeler’s nieuwste A-klasse schip. Dit schip zal in staat zijn om de grootste fundaties te installeren die in de offshore windindustrie worden verwacht. De LEC’s van Huisman voldoen aan deze veranderende eisen dankzij hun lage gewicht maar toch robuuste ontwerp. Ze zijn energie-efficiënt en kunnen zeer nauwkeurig positioneren, wat helpt de uitstoot te verminderen tijdens de installatie van steeds grotere turbines.

Voor het A-klasse jack-up schip Wind Ally heeft Huisman een contract gekregen van Cadeler A/S voor de levering van een Monopile Transport- en Upending Systeem. Huisman zal ook de Monopile Gripper, de hoofdkraan en de hulpkraan voor dit schip leveren. De levering van deze complete installatie-uitrusting zorgt voor een soepele integratie en afstemming van interfaces, wat extra waarde biedt en risico’s tijdens het gehele project vermindert.

Het Monopile Transportsysteem is zo ontworpen dat Cadeler tot vijf monopiles met een diameter van maximaal 12,5 meter, in een keer kan vervoeren. Het systeem bestaat uit verstelbare constructies die monopiles met verschillende diameters kunnen ondersteunen. De kratten kunnen in hoogte aangepast worden om ze op gelijke hoogte met het schip te houden.

Met het Upending Frame kunnen monopiles van 80 tot 120 meter in lengte, rechtop gezet worden. Hierbij is veel aandacht besteed om dit veiliger en efficiënter te doen. Zo zijn er onder andere extra klemmen toegepast om de monopile vast te houden en wordt de kraan uitgerust met een modus die helpt bij het handhaven van de positie van de monopile.

David Roodenburg, CEO van Huisman: “Wij zijn vereerd om onze partnerships met COSCO en Cadeler verder uit te breiden. Onze ervaring in het ontwerpen en bouwen van kranen voor de F-, M- en P-klasse schepen heeft geresulteerd in deze fantastische projecten voor de A-klasse. Deze schepen zijn ontworpen om het aantal transporten te verlagen en de operatie efficiënter te laten verlopen. Door hen van ons lichte en compacte equipment te voorzien, willen we bijdragen aan hun geavanceerde ontwerp en effectiviteit.”

Bron: Huisman

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.