Overname ALE door Mammoet afgerond

| 9 januari 2020

©Mammoet

Mammoet heeft de overname van het Britse ALE Heavylift afgerond. Dit meldde de heavy-lift expert gisteren. De beide partijen maakten in juli 2019 al de plannen van de overname bekend maar deze moest nog goedgekeurd worden door de bevoegde toezichthouders.

Beide bedrijven gaan onder de Mammoet brand verder. De komende maanden wordt aan integratieplan gewerkt.  Met de overname is Mammoet nu de grootste zware hef- en transportexperts in de wereld wat betreft personeelsbestand en materiaal. Met de overname heeft het bedrijf nu 140 kantoren wereldwijd.

Op het gebied van windenergie is Mammoet zowel onshore als offshore actief, onder andere in engineering, hefwerk, transport en installatie van windpark onderdelen. Enkele projecten waar het bedrijf aan meegewerkt heeft zijn: installatie van windturbines voor het Westermeerwind project in het IJsselmeer, installatie van het offshore platform Sylwin Alpha in Duitsland en de installatie van Samsung Heavy Industries’ 7 MW prototype windturbine in het Schotse Energy Park Fife. Ook buiten Europa is Mammoet betrokken bij verschillende projecten. Zo kwam het bedrijf onlangs nog in het nieuws met een nieuwe opdracht in New York.

Mammoet heeft daarnaast als enige heavy-lift expert een eigen Research & Development afdeling dat onafhankelijk opereert van de dagelijkse activiteiten.

De directie van Mammoet bestaat vanaf nu uit Paul van Gelder, Chief Executive Officer, Kees Voormolen, Chief Financial Officer, Michael Birch, Chief Commercial Officer, Jan Kleijn, Chief Operating Officer en Ivonne Verlinde, Chief Human Resources Officer en Michael Birch, voormalig lid van ALE’s Executive Board of Management.

 

 

Tags: , , , ,

Category: Offshore windparken, Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.