Pondera adviseert bij offshore windpark in Estland

| 9 april 2021
Pondera adviseert bij offshore windpark in Letland

Bron: Pondera

Het duurzame energie adviesbureau Pondera zal ontwikkelaar Saare Wind Energy adviseren bij de  milieueffectrapportage (MER) voor het Saaremaa offshore windpark in Estland.

De ontwikkeling van het Saaremaa-project is gestart in 2015. Er zijn maximaal 100 windturbines gepland in een gebied van maximaal 200 km2 ten zuidwesten van het Estse eiland Saaremaa. Het project zal potentieel een geïnstalleerd vermogen hebben van meer dan 1.000 MW.

Initiatiefnemer van het project is Saare Wind Energy waarvan Van Oord in oktober 2020 aandeelhouder werd. In mei 2020 heeft de Estse regering besloten dat Saare Wind Energy mag overgaan tot de aanvraagprocedure voor de omgevingsvergunning en de bijbehorende milieueffectrapportage. Pondera zal haar expertise nu inzetten om Saare Wind Energy te adviseren over de MER en het benodigde onderzoek.

De locatie van het windpark, met goede windsnelheden, biedt potentieel om een hybride project op te zetten, met interconnectoren naar de buurlanden Letland en Zweden. Bron: Pondera

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.