Pure Energie is groenste stroomleverancier

| 9 december 2014

Wederom is Pure Energie de groenste stroomleverancier van Nederland. Dit bewijst het onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu. Ruim 30 energieleveranciers zijn getoetst op onder andere de duurzaamheid van stroom, de herkomst en de investeringen in nieuwe duurzame projecten. Voor de tweede keer op rij rolt Pure Energie van Raedthuys als groenste uit de bus.

Uniek aan Pure Energie is dat alle stroom volledig door moederbedrijf Raedthuys wordt opgewekt. Raedthuys ontwikkelt al sinds 1995 eigen wind- en zonprojecten in Nederland. Onder het label Pure Energie levert het stroom uit deze projecten aan consumenten en bedrijven. “De stroom wordt dus niet ingekocht uit het buitenland, we maken die zelf, in Nederland. En dat doen we al ruim 20 jaar.” aldus Alfons Wispels, duurzaam ondernemer en oprichter van het bedrijf.

 

Pure Energie maakt niet alleen de allergroenste stroom van Nederland, het geeft ook de garantie nooit meer te verkopen dan het zelf opwekt. Op die manier is de groenheid van de stroom gewaarborgd en zelfs aantoonbaar. Transparant en eerlijk, twee absolute kernwaarden van het bedrijf.

 Naast het puur Hollandse concept, is het persoonlijk contact met klanten kenmerkend voor het bedrijf. Geen lange wachttijden en dooskiesmenu’s maar direct contact, menselijk en benaderbaar. Alfons Wispels: “Daarom spreken wij ook liever niet van klanten maar van ambassadeurs. Want hoe meer mensen over gaan op groene stroom, hoe schoner en veiliger onze wereld wordt.”

De winst die Pure Energie maakt, gaat volledig terug naar het milieu en de samenleving. 10% gaat naar een fonds voor goede doelen, de overige 90% wordt geïnvesteerd in nieuwe wind- en zonprojecten. Zo wordt momenteel gebouwd aan twee windmolens langs de A1 bij Deventer en start begin volgend jaar de bouw van twee windparken in Noord-Brabant en windpark Ede langs de A30.

Ook het aantal zonne-installaties groeit. In Dronten is onlangs één van de grootste zonne-installaties van het land gerealiseerd en in 2015 komen daar meerdere grote installaties op industriële daken bij.

Het onderzoek geeft Nederlandse consumenten en bedrijven duidelijkheid over de duurzaamheid van groene stroom en van stroomleveranciers. Zij kunnen hierdoor een weloverwogen keuze maken voor een energieleverancier. Met de resultaten van het onderzoek kunnen energieleveranciers duurzamere keuzes maken en zo de transitie naar duurzame energie te bevorderen.

De overgang naar schone energie zorgt ervoor dat we minder afhankelijk zijn van de huidige fossiele energiebronnen en vermindert de uitstoot van CO2.

Pure Energie is onderdeel van Raedthuys, dat sinds 1995 toonaangevend is op het gebied van duurzame, betrouwbare en betaalbare energie.

eb141208 Raedthuys eerste prijs1

Tags: , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.