Repowering windpark Burgerbrug van de baan

| 9 december 2009
Bron: Noord Hollands Dagblad

Het windpark met twaalf Lagerwey’s van Coöperatie Kennemerwind langs het Noord-Hollands Kanaal bij Burgerbrug staat regelmatig op instorten en de vereniging is dus al vele jaren bezig met de vervanging van de turbines.

Maar er is veel en felle oppositie tegen windenergie in de regio. Na vele raadsvergaderingen, uitstellen en onderzoek viel gisteravond het doek. De VVD gaf de doorslag. Die stemde alsnog tegen omdat zij vindt dat door de aanstaande nieuwe wetgeving voor geluid onvoldoende mogelijkheden ontstaan om beschermend op te treden wanneer er overlast dreigt. Met tien tegen vijf was het over en uit voor windpark “Jan van Kempen” met drie nieuwe turbines. Alleen de PvdA en een van de drie CDA-ers stemde voor. “Juichend en feestend verliet een hele horde tegenstanders gisteravond het gemeentehuis”, meldt de krant. Voorzitter Cees Bakker van Kennemerwind geeft het nog niet op en hoopt dat nu de provincie het heft in handen neemt.

Het windpark was maandag 14 december in een speciale uitzending over “Kopenhagen” met voorzitter Bakker en vooral veel tegenstanders in beeld. (Ned 2, 20.25 -21.50 u.). Voor wie het gemist heeft: Netwerk 14-12-2009. Het item over het windpark zit ongeveer op 30-40 minuten, maar de rest van de uitzending was ook zeer de moeite waard.

Category: Bedrijven, Windenergie, Windmolens, Windparken

Reacties zijn gesloten.