Verzekeraar a.s.r. neemt Windpark Jaap Rodenburg over van Vattenfall

| 9 mei 2021
a.s.r. neemt windpark Jaap Rodenburg over van Vattenfall

Bron: a.s.r. Foto: Jorrit Lousberg

a.s.r. neemt windpark Jaap Rodenburg over van Vattenfall. Komende maand start de bouw van de nieuwe windturbines in het opschalingsproject (repowering) in Almere Pampus. De verzekeraar verwacht dat in de toekomst meerdere vergelijkbare investeringen volgen.

Windpark Jaap Rodenburg betreft een repowering project waarbij de 10 bestaande windturbines uit 2000 worden vervangen door nieuwe krachtiger exemplaren met een gezamenlijk vermogen van 38 MW. De 10 turbines worden geleverd door Vestas. Het gaat om het type V117-3,45 in Power Optimized Mode met een tiphoogte van 149.75 meters.

Vattenfall heeft het project in samenwerking met de lokale energiecoöperatie Almeerse Wind ontwikkeld, die bij oplevering twee van de windmolens gaat exploiteren.

Met deze aankoop zegt a.s.r. als duurzame verzekeraar te willen bijdragen aan de energietransitie en een duurzame leefomgeving.

Dick Gort, CEO a.s.r. real estate: ‘a.s.r. wil toonaangevend zijn in duurzaam ondernemen binnen de financiële sector. Als vastgoedvermogens-beheerder investeert a.s.r. real estate daarom in duurzame energiebronnen, waaronder wind- en zonneparken. Met de aankoop van windpark Jaap Rodenburg dragen wij bij aan de energietransitie en een duurzame leefomgeving. Ik ben er trots op dat we namens a.s.r. rechtstreeks investeren in dit duurzame energieproject en dat onze merknaam straks ook op windmolens te zien is. Het is onze verwachting dat er meerdere vergelijkbare investeringen in de toekomst zullen volgen.’

Martijn Hagens, CEO Vattenfall Nederland: ‘De verkoop van Jaap Rodenburg zorgt voor meer ruimte om nieuwe projecten op te starten, waardoor we de energietransitie verder kunnen versnellen.’

Gereed voor het einde van het jaar

De eerste transporten met componenten zijn al gestart. De turbines zijn naar verwachting eind van dit jaar operationeel. De hoeveelheid opgewekte energie staat gelijk aan het verbruik van ongeveer 28.000 huishoudens.

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.