Voltiq en Amsterdam Capital Partners gefuseerd

| 9 september 2022

Voltiq en Amsterdam Capital Partners gefuseerdDe Nederlandse financiële adviesfirma’s op het gebied van duurzame energie en energietransitie Voltiq en Amsterdam Capital Partners (AMSCAP) maakten op 6 september bekend dat ze volledig gefuseerd zijn. De onderneming zal opereren onder de merknaam Voltiq.

De twee firma’s gingen in november 2021 een partnerschap aan en hebben sindsdien intensief samengewerkt aan mandaten in duurzame energie. Het gefuseerde kantoor biedt het volledige scala aan financiële adviesdiensten, waaronder fusies en overnames, het aantrekken van eigen vermogen, schuldfinanciering, financieel vermogensbeheer, alsmede projectontwikkeling en tenderadvies.

Recente mijlpaaltransacties zijn onder meer de geplande overname van het Nederlandse energietransitieplatform Groendus door de wereldwijde pensioenfondsgiganten APG en OMERS, en de investering door het Canadese pensioenfonds CDPQ in het offshore windproject Greater Changhua 1 in Taiwan.

Niels Pietersen en Quentin Le Noac’h hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan deze succesvolle transacties. Beiden zijn onlangs benoemd tot partner bij Voltiq. Niels, een ervaren investment banker bij ABN AMRO en de Royal Bank of Scotland, trad in 2020 in dienst bij Voltiq. Quentin trad in 2019 in dienst bij AMSCAP na uitgebreide ervaring te hebben opgedaan bij Vattenfall, BNP Paribas en Bank of America Merrill Lynch.

Voltiq heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft vestigingen in Madrid, Singapore en Colombia. Bron: Voltiq

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.