Vooraankondiging aanbesteding voor ontwikkeling van Geïntegreerd Grondmodel voor de Windparkzones Nederwiek Noord en Hollandse Kust West 8

| 9 mei 2023

RVO heeft een vooraankondiging gedaan voor een Europese aanbesteding voor de ontwikkeling van een Geïntegreerd Grondmodel voor de Windparkzones Nederwiek Noord en Hollandse Kust West 8.

Per kavel wordt een contract gesloten met een geschikte partij die een Geïntegreerd Grondmodel (IGM) en een Geotechnisch Interpretatief Rapport zal ontwikkelen.

Beiden moeten voldoende nauwkeurig zijn om een (voorlopig) funderingsontwerp mogelijk te maken. De deliverables van deze opdracht zullen beschikbaar worden gesteld aan de deelnemers aan de concessieaanbestedingen voor de desbetreffende offshore windparkzones.

Verwachtte opening op 18 mei

De aanbesteding zal naar verwachting op 18 mei 2023 geopend worden en sluit op 29 juni om 14:00. De activiteiten zijn gepland van 1 september 2023 tot 1 april 2027. De verwachtte totale waarde van de contracten is EUR 4.400.000,00 (Excl BTW), onderverdeeld in Nederwiek Noord (EUR 3.000.000,00) en Hollandse Kust West 8 (EUR 1.400.000,00).

 

Nieuwe windgebieden

In maart heeft de Nederlandse regering nieuwe offshore windgebieden aangewezen en twee andere bevestigd. Nederwiek, Lagelander, en Doordewind zijn de drie nieuwe windenergiegebieden, en IJmuiden Ver en Hollandse Kust West werden herbevestigd. Bron: TenderNed

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.