Windpark Noord-Beveland officieel geopend

| 9 november 2021
Opening Windpark Noord-Beveland

© Green Trust

Afgelopen weekend is Windpark Noord-Beveland in de Jacoba-Rippolder, op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland geopend. Bij dit repowering project zijn vijf oude windturbines vervangen door 4 nieuwe turbines met meer vermogen.

De oude windturbines behoorden tot Windpark Jacoba Rippolder dat in 2008 werd geopend. De vijf Nordex N90 turbines in dit park hadden een ashoogte van 80 meter en een tiphoogte van 125 meter.

Het nieuwe Windpark Noord-Beveland bestaat uit vier nieuwe windturbines van het type Nordex N117 turbines met een rotorblad van 58,5 meter, een ashoogte van 91 meter en een vermogen van 3,6 MW. De turbines staan aan de Krommeweg in Kamperland. Medio augustus was de laatste windturbine was gereed.

Het opgewekte vermogen bij een windsnelheid van 7,5 m/s is 1.284 kw per uur per turbine. Voldoende om het equivalent van ongeveer 12.850 huishoudens per jaar van groene stroom te voorzien. Dit meldt Green Trust dat verantwoordelijk was voor de herontwikkeling, contractering en bouw en nu ook voor het operationele beheer. Voor de uitvoering van het heeft Green Trust samengewerkt met Windkracht Beheer en Inspecties B.V. VolkerWind realiseerde de Balance of Plant.

Hergebruik van onderdelen

Bij het nieuwe windpark zijn onderdelen van het oude windpark hergebruikt. Zo zijn bijvoorbeeld de parkbekabeling, het inkoopstation en de schakelaar van de netbeheerder opnieuw gebruikt. Bron: Green Trust

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.