Windplanblauw bereikt streefbedrag voor obligatielening

| 9 oktober 2020

Windplanblauw kondigde afgelopen donderdag aan dat het streefbedrag van de obligatiecampagne voor de financiering van 37 windturbines bij Swifterbant was bereikt.

Windplanblauw is een initiatief van SwifterwinT en Vattenfall en betreft een opschaling- en saneringsproject in de noordwesthoek van Flevoland waarbij de huidige 74 windturbines worden vervangen door 61 nieuwe turbines met waarschijnlijk een vermogen van 4 MW. Hiervan komen er 37 op land bij Swifterbant te staan. Deze worden georganiseerd door SwifterwinT. SwifterwinT is een samenwerking van ruim 150 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren uit het buitengebied van Swifterbant.

Voor de bouw van deze turbines werd op 10 september een campagne opgestart voor de inschrijving van een obligatielening. Vanaf 21 september tot en met 18 oktober kunnen bewoners en bedrijven uit Nederland zich inschrijven. Er werd voor maximaal 10 miljoen euro aan obligaties uitgeschreven. Intussen is er al meer dan 100% ingeschreven op de propositie waarmee het streefbedrag is bereikt.

Bij de verdeling van de obligaties krijgen omwonenden en bedrijven uit de regio voorrang. Er wordt hiervoor gewerkt met 5 schillen waarvan schil 1 t/m 3 de directe omgeving omvatten, schil 4 de rest van Flevoland en schil 5 de rest van Nederland. Windplanblauw meldt dat op dit moment 11% van de inschrijvers afkomstig is uit schil 1, 2 en 3. Dit betekent dat er nog ruimte is voor meer regionale investeerders. Geïnteresseerden kunnen nog tot en met 18 oktober inschrijven. Op dinsdagavond 13 oktober wordt door Windplanblauw nog een laatste informatiebijeenkomst georganiseerd.

Hoofdcontract getekend
Eerder deze maand kondigde Windplanblauw aan dat de hoofdaannemer voor de turbines op land is geselecteerd. SwifterwinT heeft hiervoor Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten BV gecontracteerd. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de complete civiele werkzaamheden en de benodigde parkinfrastructuur. Dura Vermeer heeft al een projectkantoor ingericht in Swifterbant en heeft al een start gemaakt met de nodige voorbereidende werkzaamheden voor de fysieke bouwwerkzaamheden in het buitengebied van Swifterbant meldt Windplanblauw. De aannemer zal met lokale bedrijven samenwerken.

Financial close wordt eind dit jaar verwacht zodat de werkzaamheden in 2021 kunnen beginnen.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.