Taiwan: WPD bereikt Financial Close voor Yunlin offshore windpark

| 9 juni 2019

wpd is een Duitse ontwikkelaar en exploitant van onshore- en offshore windparken. Het offshore windparkproject Yunlin is het grootste project in de regio Azië – Pacific en het eerste grote offshore project in Taiwan. De lokatie van Yunlin is 8 km uit de kust van West-Taiwan. Gepland zijn 80 Siemens Gamesa windturbines van het type SG 8,0-154DD (Siemems Gamesa, 8,0 MW vermogen, 154 m rotordiameter, direct-drive). Het parkvermogen is 640 MW. Yunlin zal in december 2021 operationeel zijn.

WPD heeft in 2018 van de Taiwaanse overheid de toestemming gekregen om het project te ontwikkelen. De aandelen van Yunlin zijn voor 73% in handen van WPD. De resterende 27% zijn in het bezit van een consortium onder leiding van de Sojitz Corporation, een wereldwijd opererend handelsbedrijf met hoofdkantoor in Tokyo, Japan.

Een groep van 19 banken en drie agentschappen voor exportleningen (EKF – Denemarken, Euler Hermes – Duitsland en Atradius – Nederland) waren bij de financiering van de investeringskosten van 2,7 miljard Euro betrokken.

WPD is met 2 200 medewerkers actief in 21 landen. In meer dan 20 jaren werden windenergieprojecten met in totaal 4.450 MW gerealiseerd.
Bron: www.wpd.de

Tags: , ,

Category: Offshore windparken, Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.