Zuid-Holland investeert €2 miljoen in vervolg Innovatieprogramma Energie en Klimaat

| 9 december 2020

De provincie Zuid-Holland investeert €2 miljoen in het vervolg van het Innovatieprogramma Energie en Klimaat, dat uitgevoerd wordt door InnovationQuarter. Het programma helpt ondernemers te ondersteunen bij het testen van innovatieve en duurzame innovaties en de positionering van de Zuid-Hollandse ‘Fieldlabs’ te verbeteren.

Focus op 4 thema’s
De provincie, met haar grote steden, economische mainports en industrie, staat voor grote uitdagingen in de energietransitie. Daarom ondersteunt het innovatieprogramma de komende periode toepassingsstudies en tests op vier gebieden: verduurzaming van de gebouwde omgeving, grootschalige opwek en opslag van duurzame energie, elektrificatie van de industrie, circulaire grondstoffen in de industrie.

Ontwikkeling verder versnellen
Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde Economie en Innovatie: “Onze provincie heeft toonaangevende kennisinstellingen en innovatieve bedrijven. Zij werken samen aan maatschappelijke oplossingen, onder meer in een uniek netwerk van fieldlabs waar innovaties direct getest kunnen worden. Het innovatieprogramma Energie en Klimaat heeft daar de afgelopen 2 jaar veel aan bijgedragen, met steun van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Wij nemen nu het stokje over om de ontwikkeling van testfaciliteiten voor Nederland én Europa verder te versnellen.”

Levensechte testlocaties
Berend Potjer, gedeputeerde Energie: “Ik vind het inspirerend om te zien hoe snel de ontwikkelingen in de energietransitie nu gaan. We maken grote stappen en komen nieuwe uitdagingen tegen, zoals de opslag van duurzame energie om verschillen in vraag en aanbod te overbruggen. De uitdagingen in onze energie-intensieve provincie zijn groot, maar de expertise en kennis om deze aan te pakken ook! Dankzij het innovatieprogramma Energie en Klimaat kunnen onze creatieve geesten en innovatieve bedrijven aan de slag in levensechte testlocaties en hun oplossingen vervolgens toepassen in de praktijk.”

Voorwaarden
Het Innovatieprogramma Energie & Klimaat is een initiatief van de provincie Zuid-Holland, de MRDH regio, TNO en InnovationQuarter. Het innovatieprogramma steunt MKB-bedrijven, fieldlabs en partners bij toepassingsstudies, fieldlab-tests en praktijktests. Op de programmasite staat meer informatie over de voorwaarden.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Groene energie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.