BOEM geeft groen licht voor offshore windpark Ocean Wind 1

| 10 juli 2023

Het federale Amerikaanse Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) heeft het plan voor de bouw en de inbedrijfstelling van het offshore windpark Ocean Wind 1 aan de kust van New Jersey goedgekeurd.

De beslissing van BOEM is gedocumenteerd in het Record of Decision (ROD). Volgens het ROD mogen maximaal 98 windturbines geplaatst worden en drie omvormstations. Het geplande parkvermogen is 1.100 MW. Er zullen offshore windturbines van General Electric geplaatst worden. De oorspronkelijke keuze was de Haliade-X met 12 MW vermogen maar er wordt overwogen om de variant met 13 MW te plaatsen. De werkgelegenheid tijdens de bouw van het windpark wordt geschat op 3 000 banen.

De onshore bouwwerkzaamheden zullen in het najaar 2023 opgestart worden. De bouw offshore zal 2024 beginnen en 2025 zal het windpark operationeel zijn. De locatie heeft een minimale afstand van 24 km naar de kust in het zuidoosten van de stad Atlantic City.

Oorspronkelijk had het lokale energiebedrijf Public Service Enterprise Group (PSEG) een aandeel van 25% aan het project naast de Deense hoofdaandeelhouder Ørsted met 75%.
Ørsted heeft begin 2023 het aandeel van PSEG overgenomen en is nu voor 100% eigenaar van Ocean Wind 1.

De vergunning voor Ocean Wind 1 is de derde vergunning in de VS die aan een grote commerciële offshore windpark verstrekt werd. Eerder ontvingen de offshore windparken Vineyard Wind in Massachusetts en South Fork Wind in Rhode Island en New York vergunningen.

De VS wil in 2030 over 30 GW offshore windenergievermogen beschikken. De offshore doelstelling van New Jersey is 11 GW in 2040. De vergunning voor Ocean Wind1 is in het kader van beide doelstellingen relevant. Bron: BOEM

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.