Duurzame energie opwekken met smartshoe

| 10 juni 2014

Een 15-jarige uitvinder uit de Filipijnen, Angelo Casimiro heeft een manier gevonden om energie op te wekken terwijl je wandelt. De zogenaamde smartshoe (slimme schoen).  Omdat Casimiro in de Filipijnen leeft en veel mensen in armoede ziet leven is hij op zoek gegaan naar een manier om duurzame energie op te wekken zonder zonne-energie, windenergie of biogas. Voor zijn inzending voor de Google Science Fair 2014, een wedstrijd voor jonge uitvinders, beschrijft hij dat mensen gemiddeld 7.000 stappen zetten per dag en dat er een manier is om die energie om te zetten in elektriciteit.

Casimiro ontwierp een generator voor elektriciteit die zich in de zool bevindt. Die generator bestaat uit twee paar piëzo-elektrische schijven die elektriciteit opwekken wanneer een kristal naar binnen wordt gebogen, door de beweging die je maakt wanneer je een stap zet.

De resultaten zijn momenteel nog beperkt. Zo moet je acht uur joggen om één alkalinebatterij op te laden en een basketsessie van twee uur zorgde voor een hoeveelheid elektriciteit waarmee een telefoon tien minuutjes kon werken. Ondanks de beperkte resultaten is dit wel een stap in de goede richting en kan zijn onderzoek hopelijk meer research naar duurzame energie inspireren.

 

Tags: ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.