Eerste windturbine van Pure Energie in Windplan Groen opgebouwd

| 10 april 2023
Pure Energie zag in de loop van vorige week hun eerste eigen windturbine in Windplan Groen volledig opgebouwd worden. Het betreft een turbine in Windpark Hoge Vaart Zuid.

Windpark Hoge Vaart Zuid is een van de drie windparken die Pure Energie in eigen beheer bouwt in Windplan Groen. De overige twee windparken zijn Oldebroekertocht en Hondtocht Zuid.

Hier komen gezamenlijk 20 windturbines te staan van het type Vestas V162-6.2 MW EnVentus-windturbines te staan. Tien in Hoge Vaart Zuid, en in Oldebroekertocht en Hondtocht Zuid ieders vijf. De turbines hebben een ashoogte van 166 meter, een rotordiameter van 162 meter en een tiphoogte van 247 meter.

Elke windturbine wekt naar verwachting 21 miljoen kWh per jaar op. Als alle windturbines draaien produceren zij jaarlijks naar verwachting het equivalent van het stroomgebruik van circa 152.000 huishoudens.

Daarnaast was Pure Energie ook verantwoordelijk voor de bouw van Windpark Flevo Ventum, In opdracht van Flevo Ventum B.V. bouwde Pure Energie hier 5 windturbines. De eerste windturbines draaien hiervan al. Bron: Pure Energie

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.