Eerste winturbine op Windpark Oostflakkee staat

| 10 december 2020

Bron: Windpark Oostflakkee (Facebook)

De eerste van in totaal acht Enercon windturbines op Windpark Oostflakkee op Goeree-Overflakkee staat. Naar verwachting zijn rond februari 2021 alle turbines geïnstalleerd en zal de inbedrijfstelling in april plaatsvinden. Het windpark heeft dan een opgesteld vermogen van 32 ​​MW.

Windpark Oostflakkee wordt gebouwd langs de zeedijk in Oostflakkee, op ongeveer 30 km ten zuidwesten van Rotterdam. Het project in Oostflakkee is door lokale landbouwers geïnitieerd en ontwikkeld met steun van Renewable Factory en Van Peperstraten Group. In december nam het Franse energiebedrijf Kallista Energy het project over. Het is het eerste windproject in Nederland voor het bedrijf.

De bouw van het windpark wordt door de Duitse turbineleverancier Enercon gedaan met ondersteuning van Green Trust. Enercon plaatst acht van haar E126-EP3 type turbines, met bladen van 61,08 meter en een vermogen van 4 MW. De jaarlijkse productie zal naar verwachting ongeveer 100 GWu zijn.

De civiele werkzaamheden voor het park startten in mei dit jaar. Enercon is in oktober begonnen met de transport van de eerste turbineonderdelen naar de site. De onderdelen zijn afkomstig uit heel Europa. Zo komen de hub en de gondels uit Duitsland, de generatoren uit Polen, de bladen uit Turkije en de torens uit Spanje. De bladen zijn in medio november per schip aan gekomen in de Haven van Bruinisse. Hier worden ze op het transport geladen.

 

 

 

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.