Eneco benoemt Karen de Lathouder als nieuwe Chief Operating Officer Assets

| 10 augustus 2023

De Raad van Commissarissen van Eneco heeft Karen de Lathouder per 1 november aanstaande benoemd tot Chief Operating Officer Assets (COO-A) en lid van de Raad van Bestuur.

Karen de Lathouder Bron: Eneco

Karen de Lathouder (1977) is sinds 2017 werkzaam bij BP waar ze verschillende rollen vervulde. Momenteel is ze als CEO voor de Nederlandse tak van BP verantwoordelijk voor alle zakelijke activiteiten in Nederland. Eerder werkte Karen voor ORPIC, Akzo Nobel en Shell in o.a. Denemarken, Oman, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Karen de Lathouder heeft een PhD in chemical engineering aan de Universiteit van Delft en behaalde haar MBA aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Karen de Lathouder: ‘Ik kijk terug op een fantastische periode bij bp waarin ik deel kon uitmaken van de grootste transitie van onze tijd. Eneco stelt mij in staat om mijn persoonlijke duurzaamheidsambities te vervolgen en bij te dragen aan de uitvoering van Eneco’s One Planet plan, dat als doel heeft om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Ik kijk ernaar uit om deze ambities samen met de nieuwe collega’s waar te maken’.

Mel Kroon, president-commissaris Eneco, voegt toe: ‘Karen brengt ruime internationale asset ervaring en competenties op het gebied van transformatie en operational excellence. Wij kijken uit naar haar komst en wensen haar veel succes in haar nieuwe functie’.

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.