Essent en SemperPower breiden samenwerking uit op het gebied van batterijopslag

| 10 maart 2022
SemperPower en Essent plaatsen opslagbatterij windpark Koegorspolder

Bron: SemperPower

Energiebedrijf Essent en SemperPower, leverancier van innovatieve energieopslagsystemen, hebben onlangs een van de grootste accu’s in het windpark Koegorspolder ten zuiden van Terneuzen in gebruik genomen. De bedrijven kondigen nu aan dat ze ook willen samenwerken aan een tweede soortgelijk project.

Met een overeenkomst voor de bouw van een tweede project, ditmaal in de buurt van Vlissingen, zal de samenwerking tussen SemperPower en Essent naar verwachting verder groeien. Een van de moeilijkste aspecten van de overgang van Nederland naar een 100 procent duurzame energievoorziening is het in evenwicht houden van het elektriciteitsnet.

“De energieprijzen zijn ontzettend hoog en een daling is nog niet in het vooruitzicht. Eén van de oplossingen is het opslaan van energie op momenten van overschot,” zegt Stephan Segbers COO, van Essent. “Hoe zorgen we ervoor dat duurzaam opgewekte energie niet verloren gaat? De oplossing is het tijdelijke overschot aan energie op te vangen in een batterij. Op het moment dat het nodig is, laat de batterij de reeds opgewekte stroom vrij om huishoudens alsnog van de eerder opgewekte duurzame stroom te voorzien. Dit maakt de energierekening weer betaalbaarder,” vervolgt hij.

Windpark Koegorspolder

In november 2021 hebben beide bedrijven een 9,9 MWh batterij, bestaande uit drie opslagunits, in gebruik genomen bij windpark Koegorspolder (44 MW). Voor Essent was dit de eerste opslagbatterij die het in gebruik neemt. De samenwerking met SemperPower zorgt ervoor dat grootschalige batterijopslag direct kan worden geïntegreerd in de klantenportefeuille van Essent. Op korte termijn levert dit waardevolle informatie op voor de toekomstige ontwikkeling naar een 100% duurzame energievoorziening. Bron: SemperPower

Tags: , , , , , ,

Category: Electriciteit, Windenergie

Reacties zijn gesloten.