Eurus Energy gaat samenwerken met windpark ontwikkelaar Yard Energy

| 10 november 2016

Eurus Energy Holding Corporation (een Japans energiebedrijf) en Yard Energy (Nederlandse windprojectontwikkelaar) gaan samenwerken. Een aantal Nederlandse windparken met een vermogen van 72,5 MW is door Eurus gekocht en zal samen met Yard Energy gemanaged worden. 

Dit is de tweede succesvolle transactie tussen Eurus en Yard in een maand tijd. De totale capaciteit is na de transactie van twee windprojecten in Finland nu 100 MW. Kevin Dijkers (CEO van Yard Energy) vertelt: “Beide bedrijven hebben dezelfde ambities resulterend in meer duurzame energie. Deze transactie en een lange termijn samenwerking tussen deze partijen maakt de weg vrij voor nog meer MW in de komende jaren.”

De negen windparken (windpark Zoetermeer, Windpark Lely, Windpark Leudal, Windpark Tolhuis, Windpark Dalfsen, Windpark Borsele, Windpark Reimerswaal, Windpark van Gogh in Ettenleur, Windpark Netterden) is het eerste project in Nederland.

Eurus Energy ontwikkelt, investeert en manage duurzame energieprojecten wereldwijd. In 1987 startte het zijn eerste project in Californië. Eurus heeft nu meer dan 2,7 GW aan windvermogen en zonne-energie wereldwijd. Eurus Energy Europe BV is een dochteronderneming van Eurus Energy Holdings Corporation welke behoort tot de Toyota Tsusho Corporation en Toky Electric Power Company Holding.

Yard Energy is opgericht in 2004 en een van de grootste onshore windpark ontwikkelaar in Nederland met 150 MW aan windvermogen in Nederland en totaal 800 MW windvermogen in Nederland, Finland, Polen en België.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd