EWT levert 6 DW52-900KW windturbines “de Wieringermeer’

| 10 juni 2015

Vandaag heeft Emergya Wind Technologies B.V. (EWT) contracten afgesloten voor de levering en installatie van zes DW52-900kW direct drive windturbines aan windpark ‘de Wieringermeer’.

Alle turbines zijn verkocht met een meerjarig all-inclusive onderhoudscontract. EWT is Nederlands grootste windturbinefabrikant en marktleider in het Verenigd Koninkrijk voor middelgrote windprojecten (500kW-900kW).
De windturbines voor ‘de Wieringermeer’ zullen in recordtijd – binnen drie maanden na opdracht – gebouwd worden. Een efficiënt proces omdat EWT verantwoordelijk is voor zowel transport, installatie als service en onderhoud. Naast dit project bouwt EWT dit jaar ook nog windturbines in Groningen en Friesland.

In alle gevallen betreft het vervanging van bestaande turbines. Eén van de overwegingen om voor een EWT turbine te kiezen is het groter generatorvermogen van de DW-900kW resulterend in een hogere opbrengst.

EWT installeerde in 2014 bijna honderd windturbines. De verwachting is dat dit aantal in 2015 ruimschoots overtroffen wordt. Om alle turbines wereldwijd en 24 uur per dag goed te kunnen bewaken, heeft EWT zijn Control Room in Amersfoort flink uitgebreid met gekwalificeerd personeel, verbeterde hardware en innovatieve software.

Door dit proces van “remote monitoring” wordt een hoge beschikbaarheid van alle turbines bereikt. EWT is ontwerper en fabrikant van direct drive windturbines (250kW, 500kW en 900kW), actief in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 500 turbines geïnstalleerd die operationeel zijn in diverse windklimaten. EWT levert zowel enkele turbines als complete windparken. EWT’s direct drive technologie staat garant voor betrouwbaarheid, hoge beschikbaarheid en hoge  rendementen.

Het bedrijf richt zich op kosteneffectieve energie-oplossingen voor grote energieverbruikers, variërend van windturbine levering tot aan de volledige energievoorziening.

EWT.DW52-900kW

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.