FibreMax gaat samenwerking aan met RWE op gebied van drijvende windenergie

| 10 april 2024

FibreMax, de Nederlandse specialist in synthetische afmeeroplossingen voor de duurzame energie-industrie, heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met energiebedrijf RWE met betrekking tot een samenwerking op het gebied van drijvende windenergie.

Het Memorandum of Understanding schetst een gedeelde toewijding aan onderzoek en ontwikkeling, evenals het verkennen van innovatieve methoden om de kosten van afmeeroplossingen voor (ultra)diep water en lokale productiemogelijkheden verder te verlagen.

FibreMax brengt zijn uitgebreide kennis en ervaring in de ontwikkeling, het ontwerp en de productie van unieke, gepatenteerde synthetische afmeeroplossingen in.

Volgens Sander van Helvoort, Director Renewable Energy bij FibreMax, zal de samenwerking niet alleen de algehele efficiëntie zal verbeteren, maar ook zal bijdragen aan de duurzaamheid en mogelijk lokale productiemogelijkheden.

Chris Willow, Head of Floating Wind Development, RWE Offshore Wind zei: “Het is belangrijk om de toeleveringsketen voor drijvende windenergie verder te ontwikkelen en te laten groeien om het volledige potentieel ervan te benutten. Samenwerken met vooruitstrevende en innovatieve bedrijven zoals FibreMax helpt dit potentieel te ontsluiten”. Bron: FibreMax

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.