Financial close voor opschalingsproject Windpark Piet de Wit bereikt

| 10 augustus 2020

Directeur van Coöperatie Deltawind, Monique Sweep zet de handtekeningen. © Deltawind

Op vrijdag 7 augustus 2020 werd financial close bereikt voor de opschaling van Windpark Piet de Wit (Windpark Piet de Wit II). De financiering wordt verzorgd door de ASN Bank. De opschaling begint in september. Eind 2021 zal het windpark ongeveer twee keer zoveel energie gaan opwekken.

Windpark Piet de Wit, gelegen in Ooltgensplaat, gemeente Goeree-Overflakkee, is een initiatief van De Plaet BV met als aandeelhouders Promill BV en de Coöperatie Deltawind u.a. De originele 12 Vestas, type V66, windturbines met een vermogen van 1,75 MW worden vervangen door 7 moderne windturbines.

In februari dit jaar kreeg het opschalingsproject groen licht toen de Raad van State een hoger beroep tegen de omgevingsvergunning verwierp. Een van de voorwaarden voor Financial Close was onder meer overeenstemming met de turbineleverancier. Er is gekozen voor turbines van Nordex met een vermogen van 4,8 MW. Alle contracten met de Duitse windturbinefabrikant zijn inmiddels getekend.

Het civiele werk zal worden uitgevoerd door GMB. De opschaling van Windpark Piet de Wit zal in september 2020 beginnen. De initiatiefnemers verwachten dat het windpark naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 in productie gaat.

Het opschalingsproject heeft in februari ook SDE+ subsidie toegekend gekregen. Het bedrag dat gegarandeerd wordt is 5,9 cent per kWh.

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.