GE voorkeursleverancier voor windturbines van 3,6 GW offshore projecten

| 10 oktober 2019

Dogger Bank Wind Farms (DBWF), een samenwerking tussen het Noorse energiebedrijf Equinor en het Schotse energiebedrijf Scottish and Southern Energy (SSE), heeft General Electric (GE) gekozen met haar nieuwe Haliade-X 12MW offshore windturbine als voorkeursleverancier voor drie geplande windparken met in totaal 3,6 GW vermogen op de Dogger Bank in de Noordzee.

DBWF is een 50/50 joint venture tussen Equinor en SSE. Het gaat om drie projecten met elk 1,2 GW vermogen met een gemiddelde afstand van 130 km naar de Engels kust van Yorkshire. Alle drie projecten ontvingen kort geleden via een veiling een Contract for Difference (CfD). CfD’s bepalen de opbrengst voor duurzame energie in de UK. Binnen de samenwerking van DBWF is SSE verantwoordelijk voor de ontwikkeling- en de bouwfase en Equinor voor de operationele fase.

De definitieve investeringsbeslissing zal van DBWF eind 2020 worden genomen. Ook de onshore bouwactiviteiten zullen 2020 worden opgestart. Verwacht wordt dat 2023 de eerste stroom opgewekt kan worden. Foto: GE

Tags: , , , , ,

Category: Windturbines

Reacties zijn gesloten.