Groen Links: Rotterdamse haven ruimte voor windmolens

| 10 april 2014

Groen Links raadslid Arno Bonte is van mening dat wethouder Alexandra van Huffelen (D’66) kansen heeft laten liggen als het gaat om het plaatsen van windmolens in de Rotterdamse haven. In 2009 was afgesproken dat er in 2020 min. 150 MW aan windmolens gebouwd zouden worden (50 windturbines x 3 MW). Daarnaast zou de gemeente samen met bedrijven zoeken naar extra ruimte voor windmolens op bedrijventerreinen. ‘Van die zoektocht is niks terechtgekomen’, constateert Bonte.

Jammer… want het Rotterdamse havengebied is ‘de beste locatie die je voor windmolens kan verzinnen, het waait er hard, er is veel ruimte en je hebt er geen last van horizonvervuiling.’

Het raadslid betreurt het verder dat de gemeente en het Havenbedrijf de plannen voor een ‘nearshore’ windmolenpark vlak voor de kust dwarsbomen. ‘Dat kan stroom opleveren voor ruim 80.000 woningen’. De provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Zeeland en Friesland willen juist niet dat er windmolens voor de kust worden gebouwd, zij willen voorkomen dat er onomkeerbare besluiten worden genomen over de windmolens zonder voldoende informatie. Er is nog te veel onbekend over de lokale en regionale effecten op de ecologie en recreatie.

Vestas ikea

Bron: Dichtbij

Tags: , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie

Reacties zijn gesloten.