Iberdrola doet overnamebod op overige aandelen van Amerikaanse dochteronderneming Avangrid

| 10 maart 2024

Iberdrola heeft een bod uitgebracht om 18,4% van het kapitaal van haar Amerikaanse dochteronderneming Avangrid over te nemen. De Spaanse duurzame energieontwikkelaar bezit op dit moment 81,6% in Avangrid.

Bron: Iberdrola

Iberdrola heeft aan de Nationale Commissie voor de Effectenmarkt (CNMV) gemeld dat het $34,25 per aandeel biedt. Dit betekent een premie van ongeveer 10% betekent ten opzichte van de gewogen gemiddelde aandelenkoers van de afgelopen 30 dagen. Dit betekent een investering van $2,48 miljard voor Iberdrola – ongeveer €2,28 miljard tegen de huidige wisselkoers.

Met deze transactie wil Iberdrola haar aandeel in de netwerkactiviteiten in de Verenigde Staten vergroten. De zet past bij de ambitie van het bedrijf om te groeien op markten met een hoge kredietwaardigheid en in gereguleerde activiteiten zoals netwerken.

Avangrid, met hoofdkantoor in Connecticut, heeft momenteel 44 miljard dollar aan activa en is actief in 24 Amerikaanse staten. De activiteiten zijn verdeeld in twee hoofdactiviteiten: netwerken en hernieuwbare energie opwekking. Zo is Avangrid eigenaar en exploitant van acht elektriciteits- en aardgasbedrijven. Samen bedienen deze meer dan 3,3 miljoen klanten in New York en New England. Op het gebied van hernieuwbare energie, bezit en beheert Avangrid een portefeuille van duurzame energiefaciliteiten verspreid in de Verenigde Staten. Zo is Avangrid ook eigenaar van het 806 MW Vineyard Wind 1 offshore windproject dat op dit moment ongeveer 15 mijl uit de kust van Martha’s Vineyard wordt gebouwd.

Vandaag de dag heeft het bedrijf 8.000 werknemers. In 2023 boekte het bedrijf een aangepast brutobedrijfsresultaat (EBITDA) van $2,43 miljard, vergeleken met $2,246 miljard een jaar eerder. Bron: Iberdrola

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.