Iberdrola wordt 100% eigenaar van het Franse offshore windpark Saint-Brieuc

| 10 maart 2020

Bouwactiviteiten in East Anglia ONE. © Iberdrola

Spaanse ontwikkelaar Iberdrola heeft een contract gesloten om alle aandelen over te nemen in Ailes Marines dat verantwoordelijk is voor de realisering van het Franse Saint-Brieuc offshore windpark.

Iberdrola had al 70% van de aandelen in bezit. Het neemt nu ook de overige 30% van de aandelen over. Deze waren in het bezit van Avel Vor. De ontwikkelaar kreeg hiervoor toestemming van het Franse ministerie van Economische Zaken.

De bouw van het offshore windpark Saint-Brieuc, op 16 km van de kust van Bretagne, staat gepland voor 2021. In 2023 moet het windpark operationeel zijn. Het windpark krijgt 62 Siemens Gamesa windturbines met een vermogen van 8 MW elk. Dit brengt het totaal opgesteld vermogen op 496 MW. Met het project gaat een investering gemoeid van ongeveer 2,4 miljard Euro. Volgens Jonathan Cole, Iberdrola’s Global Managing Director, is alles nu gereed om met de bouw te beginnen en moeten alleen nog de laatste juridische en administratieve zaken afgerond worden.

Iberdrola heeft op dit moment 3 offshore windparken in beheer; West of Duddon Sands (389 MW), Wikinger (350 MW) en het 714 MW East Anglia ONE project dat dit jaar officieel operationeel wordt.

Category: Wereldwijd, Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.