Inwoners grensgemeenten kunnen reageren op plannen windparken Duitsland

| 10 september 2023

De Duitse gemeenten Itterbeck en Wielen (onderdeel van het gemeentelijk samenwerkingsverband Uelsen) zijn van plan om twee windparken aan te leggen dicht bij de grens tussen Nederland en Duitsland. Bewoners in de grensstreek kunnen reageren op de plannen.

Bron: Uelsen.de

Het plan komt van de energiemaatschappij Nordhorner Versorgungsbetriebe Gmbh0 (nvb). Deze wil in twee gebieden windmolens bouwen. Een deel ligt in de buurt van een deel van de gemeente Twenterand, Hardenberg, Winterswijk en gemeente Tubbergen. De komst van de windparken kan gevolgen hebben op de bewoners van dit deel.

Windpark Itterbeck

Door de Duitse gemeente Itterbeck is in 2021 een plangebied van in totaal ca. 332 ha voor Windpark Itterbeck vastgesteld. Het gebied is verdeeld in twee toepassingsgebieden, deelgebied West en deelgebied Oost. Het deelgebied West, ca. 90 ha groot, ligt direct aan de Duits-Nederlandse grens, ten westen van de wegen “Venndiek” en “Striepe”. Deelgebied Oost, ca. 242 ha groot, ligt ten zuiden van het smallere Itterbeckgebied, ten zuiden van de Egger Straße.

 

Windpark Wielen

Dit plangebied, met een totale oppervlakte van ca. 89 ha, ligt in de Duitse gemeente Wielen en is opgedeeld in twee toepassingsgebieden, het noordelijke deelgebied (ca. 31 ha) en het zuidelijke deelgebied (ca. 58 ha). Het tweedelige plangebied ligt direct aan de Duits-Nederlandse grens, ten westen van de wegen “Venndiek” en “Striepe”.

Plannen bekijken

Voor de geplande windparken moeten de Duitse gemeenten het bestemmingsplan aanpassen. Van 22 augustus tot en met 22 september kunnen bewoners in het deel van de gemeente Twenterand dat de gevolgen kan ondervinden de plannen hiervoor de bekijken via de website van Samtgemeinde Uelsen en hierop reageren. Bron: Gemeente Hardenberg

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.